Προιοντα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

Τι είναι η αντλία θερμότητας;

Οι αντλίες θερμότητας, είναι συσκευές που εκμεταλλεύονται το φαινόμενο της απορρόφησης ενέργειας από ένα περιβάλλον σε ένα άλλο και μέσω του συμπιεστή που διαθέτουν, πετυχαίνουν με πολύ μικρή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, τη θέρμανση ή την ψύξη κατοικιών και κτηρίων.

Ο προαναφερόμενος τρόπος  λειτουργίας τους και ο μεγάλος βαθμός απόδοσης που έχουν COP 4,0 - 5,5 (αντλίες τύπου inverter) τις κατατάσσει στην κορυφή των Eco  Friendly συσκευών ψύξης - θέρμανσης.

 

Πως επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση ενέργειας;

Οι αντλίες θερμότητας χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια μόνο για την κίνηση των μηχανικών τους μερών και συγκεκριμένα για τη λειτουργία των συμπιεστών τους ώστε να επιτευχθεί η αντίθετη μεταφορά θερμότητας από αυτήν της φυσικής ροής (από το θερμό σώμα στο ψυχρό).

Έτσι αντίθετα με τα συμβατικά συστήματα, χρειάζονται μόλις 25% ηλεκτρική ενέργεια, ενώ το υπόλοιπο 75% της θερμικής ή ψυκτικής ενέργειας το απορροφούν δωρεάν από το περιβάλλον.

Επιπλέον, η τεχνολογία DC Inverter, επιτρέπει στην αντλία να μεταβάλλει την απόδοσή της ανάλογα με τη ζήτηση του χώρου σε ψύξη ή θέρμανση και να διατηρεί σταθερή την ικανότητα θέρμανσης ακόμα και όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή.

 

Τι είναι ο βαθμός απόδοσης COP;

Οι βαθμοί απόδοσης COP σε συνθήκες Eurovent (πιστοποίηση βάσει οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες λειτουργίας) χαρακτηρίζουν την ποιότητα κατασκευής και την τεχνολογία που διαθέτει κάθε αντλία θερμότητας.

Στις σύγχρονες τύπου Inverter  αντλίες θερμότητας συναντάμε τιμές COP μεγαλύτερες του 4,0 γεγονός που τις κατατάσσει στις συσκευές αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Τιμή COP ίση με 4,0 σημαίνει ότι για κάθε 1 kWh  ενέργειας  που καταναλώνει μια αντλία θερμότητας, αποδίδει 4 kWh ενέργειας.

Λόγω αυτής της εξαιρετικής ενεργειακής απόδοσης επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης 60% σε σχέση με έναν λέβητα πετρελαίου.

 

 

Γιατί να επιλέξω αντλία θερμότητας;

 

Είναι ο οικονομικότερος τρόπος θέρμανσης σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μέσο.

Εξαιρετικά αθόρυβη λειτουργία.

Σε αντίθεση με τους λέβητες πετρελαίου, οι αντλίες θερμότητας εκλείουν CO2 μόνο για την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνουν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτή την κατηγορία.

ΓΕΝΙΚΕΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΓΙΑ, ΑΝΤΛΙΕΣ, ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ