Προιοντα

ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 

1. Εξοικονόμηση ενέργειας στη θέρμανση με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο

  • Αυτόνομη θέρμανση (με χρήση θερμοστατών χώρου)

Ο πιο διαδεδομένος τρόπος θέρμανσης στη χώρα μας είναι με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο στα μεγάλα αστικά κέντρα. Μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια και να μειώσετε την κατανάλωση κατά 25% με απλή αντικατάσταση του παλιού σας θερμοστάτη με έναν νέας γενιάς ψηφιακό με P.I.D control. Ένας ψηφιακός θερμοστάτης λειτουργεί με μικροεπεξεργαστή ο οποίος καταγράφει τις θερμοκρασίες του χώρου και τη μεταβολή της θερμοκρασίας, ώστε να κλείσει τη θέρμανση νωρίτερα εκμεταλλευόμενος την αδράνεια του συστήματος.

Σωστός τρόπος χρήσης θερμοστάτη χώρου: Ο θερμοστάτης χώρου πρέπει να ρυθμίζεται στους 20 - 22°C. Σε περιπτώσεις απουσίας π.χ. λείπετε από το σπίτι ή κοιμάστε, ρυθμίζετε τον θερμοστάτη 3 βαθμούς χαμηλότερα. Αυτό, σύμφωνα με μελέτη του Ε.Μ.Π. (Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου), οδηγεί στη διατήρηση μιας ελάχιστης θερμοκρασίας χώρου, ώστε όταν χρειαστείτε πάλι τη θέρμανση η κατανάλωση να είναι χαμηλότερη από αυτήν που προκύπτει από την ενεργοποίηση / απενεργοποίηση του θερμοστάτη.

  • Πολυκατοικίες με κεντρική θέρμανση χωρίς θερμοστάτες χώρου στα διαμερίσματα (δισωλήνιο συστήμα)

Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση έως 30% με την τοποθέτηση μιας ψηφιακής μονάδας αντιστάθμισης καυστήρα, χωρίς υδραυλικές παρεμβάσεις. Η ψηφιακή μονάδα αντιστάθμισης καταγράφει τις θερμοκρασίες ζήτησης και σε συνδυασμό με την εξωτερική θερμοκρασία ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί τον λέβητα. Έτσι τις ζεστές ημέρες του χειμώνα ο λέβητας λειτουργεί λιγότερο ώστε η θερμοκρασία στα σώματα να είναι χαμηλότερη, ενώ τις κρύες ημέρες λειτουργει περισσότερο ώστε η θερμοκρασία στα σώματα να είναι υψηλότερη. Έτσι ο χρήστης απολαμβάνει ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας με το σύστημα να καταναλώνει όσο το δυνατό λιγότερο πετρέλαιο.

2. Εξοικονόμηση ενέργειας στη θέρμανση με χρήση ηλεκτρικού ρεύματος

  • Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας

Επιλέξτε ένα από τα προνομιακά πακέτα ηλεκτρικού ρεύματος & φυσικού αερίου της Protergia με σημαντικά χαμηλότερες χρεώσεις από αυτές της ΔΕΗ. Έτσι μπορείτε να χρησιμοποιείτε ηλεκτρική θέρμανση εξοικονομώντας χρήματα.

  • Θέρμανση με κλιματιστικά

Προτιμήστε κλιματιστικά με λειτουργία inverter και ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 20 - 21°C χωρίς να τα ανοιγοκλείνετε. Η τεχνολογία DC inverter επιτρέπει στον συμπιεστή να μεταβάλλει την απόδοσή του ανάλογα με τις ανάγκες της εσωτερικής ατμόσφαιρας ώστε να επιτυγχάνονται τα επιθυμητά επίπεδα άνεσης στο χώρο. Ετσι επιτυγχάνεται μέγιστη οικονομία καθώς αποφεύγονται οι συχνές επανεκκινήσεις των συμβατικών κλιματιστικών. Η χρήση κλιματιστικών πρέπει απαραιτήτως να συνδυάζεται με τη χρήση αφυγραντήρα, καθώς στη θέρμανση δεν γίνεται αφύγρανση του χώρου (αυτό συμβαίνει μόνο στην ψύξη). Έτσι παρατηρείται συχνά το φαινόμενο ενώ ο χώρος έχει την επιθυμητή θερμοκρασία να αισθανόμαστε κρύο. Αυτό οφείλεται στην εγκλωβισμένη υγρασία στον χώρο. Οπότε μειώνοντας τα επίπεδα υγρασίας έχουμε διαφορετική αίσθηση της θερμοκρασίας και νιώθουμε τον χώρο πιο ζεστό.

Προσοχή! Να ρυθμίζετε πάντα το κλιματιστικό στους 20 - 21°C για άνεση και οικονομία.

  • Θέρμανση με ηλεκτρικά σώματα ή ηλεκτρικούς λέβητες

Η χρήση ηλεκτρικών σωμάτων ή ηλεκτρικών λεβήτων θα πρέπει να γίνεται βοηθητικά,  ή σε περιπτώσεις κατοικιών που δεν υπάρχει δυνατότητα άλλου είδους θέρμανσης ή σε εξοχικές κατοικίες (ηλεκτρικοί λέβητες). Επιλέξτε προϊόντα σύγχρονης τεχνολογίας με ηλεκτρονικούς θερμοστάτες (ηλεκτρικά σώματα) ή λειτουργία inverter (ηλεκτρικοί λέβητες).

  • Θέρμανση με αντλία θερμότητας

Επιλέξτε αντλία θερμότητας με λειτουργία inverter ώστε να εξασφαλίσετε υψηλό βαθμό απόδοσης με χαμηλή κατανάλωση. Τοποθετήστε δοχείο αδράνειας (δοχείο buffer) για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματός σας. Το δοχείο buffer είναι ένα δοχείο με καλή θερμομόνωση ώστε να αποθηκεύεται εκεί το ζεστό νερό που παράγεται από την αντλία θερμότητας κατά τις ώρες λειτουργίας της. Το ζεστό αυτό νερό χρησιμοποιείται κατόπιν για τη θέρμανση των σωμάτων χωρίς να λειτουργεί η αντλία θερμότητας, εξοικονομώντας έτσι ενέργεια και χρήματα. 

 

 

 

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτή την κατηγορία.

ΕΞΥΠΝΕΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ, ΡΕΥΜΑ, ΦΥΣΙΚΟ, ΑΕΡΙΟ